تاریخچه جشنواره ملی اسباب بازی
تاریخچه
جشنواره ملی اسباب بازی از سال ۱۳۹۴ فعالیت های خود را به صورت جشنواره و نمایشگاه سالانه آغاز کرده است و تولید کنندگان داخلی در این جشنواره محصولات خود را معرفی میکنند. از دیگر ویژگیهای شاخص این جشنواره برگزاری نشست ها و کارگاه های تخصصی و هم چنین معرفی تولیدکنندگان و محصولات برگزیده بوده است.اولین جشنواره ملی اسباب بازی مرداد ماه سال ۱۳۹۴ کلید خورد و در این جشنواره علاوه بر نمایش و فروش تولیدات داخلی بهترین های صنعت اسباب بازی نیز طی فرایند داوری معرفی شدند.
دومین جشنواره و نمایشگاه ملی اسباببازی از هجدهم تا بیست و دوم مرداد ماه ۱۳۹۵ در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا شد. این دومین گام جشنواره علیرغم مشکلات بسیار ولی باشکوه بسیار برداشته شد. نشستهای جنبی یکی از جاذبههای این جشنواره بود.
سومین جشنواره ملی اسباببازی ۲۴ تا ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۹۶ برگزار شد.کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این جشنواره را با هدف برقراری ارتباط میان فعالان حوزه اسباب بازی و تبیین اهمیت و ضرورت طراحی و تولید برای مخاطبان در داخل کشور در چند بخش برگزار کرد. از بخشهای شاخص این دوره میتوان به نمایشگاه اسباببازیهای بومی و سنتی و برگزاری همایش یک روزه در حوزه اسباببازی و سرگرمی کودکان اشاره کرد.
چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی از ۲۶ آبان ۱۳۹۷ آغاز به کار کرد. علاوه بر نمایش بیش از ۱۳۰۰ کالای تولیدی در نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباببازی ایرانی، امکان برقراری ارتباط سازنده میان ارکان این حوزه، اعم از طراحان، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و سرمایهگذاران فراهم شد. در بخش ترویجی بازی و اسباببازی این جشنواره بیش از ۳۰ نهاد دولتی و غیردولتی حضور داشتند که امکان بازی فردی و گروهی مخاطبان کودک و نوجوان را فراهم آوردهاند. آیین اهدای جوایز برگزیدگان جشنواره نیز روز چهارشنبه ۳۰ آبان در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برگزار شد. جشنواره چهارم یک تحول بزرگ در مشارکت بخش خصوصی و جشنواره محسوب میشود.
پنجمین جشنواره ملی اسباببازی با همراهی تولیدکنندگان، کارآفرینان و علاقهمندان حوزه سرگرمی و اسباببازی در دی ماه ۱۳۹۸ برگزار شد. نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت اسباببازی ایرانی این دوره با حضور ۱۶۰ تولیدکننده اسباببازی، ارائه دو هزار اسباببازی ایرانی، حضور بیش از ۶۰ طراح و عروسکساز و معرفی ۴۰۰ عروسک در شهر عروسکها در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برپا شد. نمایشگاه ترویجی بازی و اسباببازی با شعار «بازی برای همه» با حضور ۲۷ شرکت و موسسه دولتی، خصوصی و نهادهای مردمی اعم از گروههای مشاوره بازی و بازی درمانی، مؤسسههای آموزش از طریق بازی، مدارس و مهدکودکها با فرآیندهای آموزشی بازی محور، گروههای برگزارکننده رویدادهای بازی محور، فضاهای بازی آموزشی و موزههای اسباببازی و برگزارکنندگان دورههای آموزشی تربیت مربی بازی در این دوره از جشنواره برگزار شده. در طول پنجمین جشنواره ملی اسباببازی آیین رونمایی از ۲۰ عنوان اسباببازی جدید ایرانی با حضور تولیدکنندگان و کارشناسان حوزه اسباببازی در سالن نمایشگاه تخصصی برگزار شد. همچنین در طول این جشنواره از سه فعال، سه پیشکسوت و سه نهاد فعال حوزه اسباببازی نیز تقدیر به عمل آمد و پنجمین دوره جشنواره ملی اسباب بازی را بسیار شاخص و متفاوت از دورههای گذشته کرد.
دبیرخانه ششمین جشنواره ملی اسباببازی از ابتدای سال ۱۳۹۹ در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید» آغاز به فعالیت کرد تا زیرساختهای لازم برای برگزاری این جشنواره را بهصورت مجازی فراهم کند. دبیرخانه این جشنواره توانست ضمن ایجاد زیرساختهای مجازی لازم برای این جشنواره، چهرۀ نوئی را به این جشنواره دهد و عرصههای گستردهتری را پیش پای این پویش ملی قراردهد.
برگزاری شش نشست تخصصی بینالمللی، شش بخش متفاوت تخصصی در بخش رقابتی و فروشگاه اینترنتی که به سراسر کشور خدمات ارائه میکرد از دستاوردهای خاص این جشنواره بود.
دبیرخانه هفتمین جشنواره ملی اسباببازی
زمستان 1400